Menu

Nordisk Råd kritiserer Dansk udlændingepolitik

Danmark overholder ikke de nordiske landes konventioner, siger Nordisk Råd

Nordisk Råd kritiserer Danmark for "uacceptabel behandling" af borgere fra de andre nordiske lande.

Nordisk Råd anklager Danmark og dansk udlændingepolitik for at påvirke borgere fra de øvrige nordiske lande på en uacceptabel måde.

I følge Nordisk Råd overholder Danmark ikke de konventioner som alle fem nordiske lande (Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island) har underskrevet.

Ifølge de nordiske konventioner må nordiske borgere frit leve i de fem nordiske lande og herunder modtage sociale ydelser i det land, de slår sig ned i.

Den svenske statsradio Sveriges Radio rapporterer at Danmark har udvist omkring ti statsborgere fra andre skandinaviske lande, fordi disse ikke kunne forsørge sig selv.

Blandt andet afbrød en norsk student afbryde sine studier for at modtage økonomisk støtte fra den danske stat i forbindelse med sin graviditet. Dermed mistede hun sin studenterstøtte fra den norske stat.  Da hun nu stod uden nogen indtægt søgte hun om social understøttelse i Danmark, men fik afslag og blev udvist fra Danmark til Norge.

Formanden for Nordiske Råds statsborgerskab og forbrugerudvalg Ville Niinistö mener at Danmark overtræder reglerne, og vil nu kræve en forklaring fra den danske stat.

Har Nordisk Råd ret i sin kritik af Danmark, eller gør Danmark ret i at udvise nordiske borgere der ikke kan forsørge sig selv?


 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified onSaturday, 01 May 2010 14:45

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?