Menu

Terroralarm i København

Politiets Efterretningstjeneste (PET) oplyser i dag at et terrorangreb i København rettet mod JP/Politikens Bladhus hvor også Ekstra Bladet har til huse er blevet afværget.

I en pressemeddelselse sendt ud omkring kl 14.00 i dag, skriver PET at fire personer er blevet anholdt for at ville udføre et terrorangreb mod Jyllands-Posten.Tre af de anholdte mænd har bopæl i Sverige og er indrejst til Danmark fra Sverige natten til onsdag.

De tre anholdte er en 44 årig tunesisk statsborger, en 29 årige svensk statsborger, født i Libanon, og en 30 årig svensk statsborger, hvis oprindelsesland indtil videre er ukendt. Anholdelserne fandt sted dels i en lejlighed på Mørkhøjvej i Herlev og dels i en lejlighed i Hedelyparken i Greve.

Den sidste anholdte er en irakisk asylansøger med bopæl i Danmark.

Anholdelserne er sket efter længere tids overvågning og efterforskning, som har været gennemført i tæt samarbejde mellem svensk sikkerhedspoliti, SÄPO og det danske politis Efterretningstjeneste PET.

Foruden de fire anholdte i Danmark er også en 37 årig svensk statsborger af tunesisk oprindelse blevet anholdt i Sverige.

I forbindelse med anholdelserne i Danmark er plasticstrips og en maskinpistol med tilhørende lyddæmper og skarp ammunition blevet beslaglagt.

Morgenavisen Jyllandsposten har siden udgivelsen af 12 Muhammedtegninger i 2005 stået højt på militante islamisters terrorliste og det er ikke første gang at bladhuset har været mål for en terroraktion. Sidste gang var i sommers hvor en formodet militant islamist blev fanget efter at hans forsøg på at fremstille en brevbombe på Hotel Jørgensen i København mislykkedes.

Last modified onSunday, 18 August 2013 15:01

Vær med i debatten

Log In

Log in with Facebook

Forgot your password? / Forgot your username?